Redns0w 0.9.10b3 Released to Fix MobileSubstrate Based Jailbreak Apps Issues

The iPhone Dev-Team has released yet another update for the RedSn0w 0.9.10b3, the untethered iOS 5.0.1 jailbreak. Redns0w 0.9.10b3 fixes issues with MobileSubstrate based jailbreak apps, reported by many users who used RedSn0w 0.9.10b2 which was pushed to fix the launchctl error.

iPhone Dev team has posted the following details about the Redns0w 0.9.10b3 on their blog:

The b3 version of redsn0w fixes a problem where re-running redsn0w over an existing jailbreak would cause MobileSubstrate-based apps to stop running until MS was installed again. Now you can re-run the redsn0w jailbreak step without worrying about that (but still remember to de-select the “Install Cydia” option if it’s already installed).

Dev-Team has also added a tip:

TIP: If auto-detection fails and redsn0w tells you no identifying data was found, you can always pre-select the appropriate 5.0.1 IPSW using “Extras->Select IPSW”.

Redns0w 0.9.10b3 and iOS 5.0.1 dwnload links alogn with the detailed RedSn0w guide are available below…

Update: Download RedSn0w 0.9.10b5

Update 2: Download RedSn0w 0.9.10b5c

Don’t forget to hit the +1, Like and/or Tweet button if you like the post. You can follow us on  Google Plus, Twitter (@iphone_heat), Facebook (iPhoneHeatDotCom), and Subscribe to RSS Feed to receive latest updates.

20 comments… add one
nick December 30, 2011, 3:08 am

NO SIGNAL AFTER JAILBREAK ON IPHONE 4 GSM

vodanhz December 30, 2011, 5:35 am

anyone on Windows getting the error at “uploading first stage”

mscvrt.dll or something

i had to resort to MacBookPro to JB

danny December 30, 2011, 11:17 am

after all done. when i type a msg, i try to change language, once i press the change lamguage button, it close the msg apps!!!

pls help

chicco December 30, 2011, 12:52 pm

I got the same error..
I run the file on Windows XP to jailbreak ipad 5.0.1
and on uploading first stage within few seconds I got error!!

I tried several things but with no luck…

Chipo December 30, 2011, 6:13 pm

I havé thé dame error on windows somthing missing wit the dll

vampire December 31, 2011, 3:54 am

PLEASE HELP ME you EXPERTS

iphone 3gs baseband 6.15.00, i got to the step of restoring from iTune!!

and its not completing the restoring, stuck on the restore logo!!

what can i do ???

c0c0 December 31, 2011, 10:55 am

ok why is it dat mines doesnt let me do anything in the settings nore safari it kicks me out

iFrak December 31, 2011, 11:28 am

I also get no signal (sos only) after Jailbreak. Keeping same operator. Not sure whats going on.

jhon December 31, 2011, 7:55 pm

I also get the same error on windows xp i have a jb i4 that i ve jb with b1 it worked fin but with b2 and b3 i get the same error on uploading first stage with the dll and redsn0w crashes.

amir December 31, 2011, 11:24 pm

crashed sprin board

ak January 2, 2012, 12:12 pm

HElp!!! i am having problems after JB ios5.0.1 , after unlock i am having signal fluctuations… on > off > on > off > on its so ANNOYING!.. Anyone to help out there . I have reflashed my baseband 6.1.5 and i have re installed Cydia.. still the SAME PROBLEM!. I had also used SAM prefs to rectify push related issues. ANY GURU OUT THERE TO HELP??? !!!!

iPhonesOnSteroids January 3, 2012, 1:49 pm

You need to run task manager (CTL-ALT-DEL) then kill any iTunes products AND TuneUpUtilities then re-run the RedSn0w. The TuneUpUtilites was the culprit in my case.

Enjoy!

quicksilver January 7, 2012, 4:29 am

What iPhonesOnSteroids said!
Close processes by Apple

jsemtp2005 January 7, 2012, 8:02 am

anyone having battery issues? I am blowing threw my batterylike crazy after jailbreak. i4 GSM 5.0.1

whaleson January 9, 2012, 7:45 pm

people who are having error while uploading first stage, boot your iphone to recovery mode first then boot to dfu mode from there.

DJYT January 13, 2012, 1:12 am

Same Here on Windows iphone 3gs, just restore to 5.0.1 and when the iphone goes into dfu i get the error at “uploading first stage”, any help?

MiniTux February 3, 2012, 2:11 am

HELP!!! Stuck in recovery mode!!!

Attempted DFU Mode and after the status bar was complete on the “Uploading First Stage” step, I get an error that reads: redsn0w.exe has encountered a problem and needs to close. Then it crashes. When I attempt again, it either does the same thing, or redsn0w says “USB communication error”. Yes, I have tried different USB ports and No, I’m not using any sort of hub. I have also tried manually selecting the ISPW before I began the Jailbreak.

Redsn0w 0.9.10b5
iPhone 4
iOS 5.0.1
Windows XP

If you need any other information, just let me know and I’ll be happy to provide.

Chiu April 23, 2012, 11:27 am

I closed all apple process and worked fine i guess

Paw May 16, 2012, 8:58 am

you can install “ultrasnow” from cydia after jailbreaking

Leave a Comment